Alfar

Bus och glädje är ett otroligt viktigt bränsle för ett gott liv. Glädje är det som gör att vi orkar och i buset prövar vi vår påhittighet, vårt mod och våra relationer. Den nyfikna delen i oss får luft. Den delen som är bortom rädslor. Här puttar vi oss utanför våra vanliga gränser och kanske vår bekvämlighetszon. Det är också ofta där i leken, rörelsen, aktiviteten eller i den totala glädjen och buset som vi lyckas släppa kontrollen, släpper taget om rädslan och ger oss hän. Det är därför vi ofta hittar energi just där. Vi hittar också nytt i den ytan där vi känner oss fria, där vi ”bara” har kul och släpper taget om handbromsen. I lek föds ofta nya heta idéer eller bara en go energi att surfa på.

En del tycker det är lite obekvämt  att vara lekfull. Jag syns ju då, vad tänker de om mig då? De kallar det för oseriöst eller töntigt. Viktigt kallar jag det, i leken kommer vi nära något skört, skirt och kraftfullt. Vi släpper taget och berör och berörs, ger oss hän och vet inte alltid utgången. Kan det vara en av förklaringarna till att det upplevs som läskigt för en del? Lek behöver varvas med produktioner också utanför leken förstås. Eller kan dessa blandas och bli till en produktiv högenergimotor?

Det kanske är det som de unga försöker påvisa för oss. Yngre entreprenörer/ organisationer går också mer på kreativitet, lust, nyfikenhet och flera av dem går som tåget och bryter ny mark hemma och utomlands där de gör succé efter succé. En del av dessa produktioner har byggts av de människor som innanför skolboxen diagnostiseras och bedöms som ”svagbegåvade”. Inom sin yta så gör de storverk och producerar lanseringar utomlands och en del av dem klurar fram saker som blir till ”Nobelpris”. De hämtar inte idéer utanför boxen. Deras box är bredare på en del ytor, vilket gör att de finner lösningar bortom äldre generationers synfält. En ny tid är här. Tack för den!

Tillbaka till Alfar. Kroppen och själen får också tillgång till massor just här i glädjen; energi, bränsle, näring, nya fräschare idéer och den viktiga avslappningen och känslan av att vara fri – vilket kan vara livsavgörande för ett bra liv.

Är du obekväm med att röra på dig i lek, bus eller dans så kan det vara hög tid att öva på det för att visa och använda hela dig själv och din egen resurs. Jag har en ”Alfar” som hjälper mig med detta. Vad heter din Glädjestödjare?

Har du ingen så är ett bra tips att röra sig där barnen är. Barnen är smartare och visare än oss och de räds inte att vara sig själva, det som vi ibland tappat bort. De provar på och gör helt enkelt de rörelser och lekar som de blir sugna på. Här har barnen massor att lära oss vuxna. Hur vi håller vårt unga jag vaket och därigenom lever längre som man gör när glädjen får vara med hela vägen. Vi kan ”återlära” oss av barnen om vi är och hänger med dem…

IMG_4221

Samtidigt som vi är där hos de unga och lär av dem så kan vi passa på att ge dem lite kärlek och göra dem trygga och härliga så de kan fortsätta vara kloka, snälla och modiga. Det är vår vuxna uppgift här på jorden att stödja barnen – stödja det bästa att bli till. Lekfullheten är en del av det bästa!

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s