Betrodd framtid

FOLKVALDA FÖRAKTAR VARANDRA OCH VÄNDER FRAMTIDEN RYGGEN, valet 2019.

”När människor med makt inte gör det de ska är det dags att byta ut dem” sade en klok kvinna en gång, förresten en av de klokaste.

Enkla klockrena uttryck mitt i prick hade hon, Astrid Lindgren.

F66DD996-45F0-43C4-972E-009E12AB1E1E

Byta ut ja, men då vet jag ingen att rösta på, då får vi nog byta ut alla. Hör få som vågar/vill sätta upp långa, breda, hållbara visioner som får mig att bli glad, tillitsfull och villig att stödja. Hör få som talar på riktigt  och respektfullt med sina kollegor i politiken eller om medborgaren, vi den vanlig och ovanliga människan.

Vad sker om vi byter ut alla. Skakar om och rör om och börjar om?

Om det är så här man blir när man vandrar runt i maktens korridorer så förlorar snart korridorvandrarna makten. De föraktar och förtalar motståndarens argument och mål.  Då är rutin inte att föredra. Förakt är alltid förakt oavsett vart man riktar den och var man uttrycker den. Förakt är alltid förakt och kommer ur eget självförakt.

Civilsamhället behöver nu kliva fram, ta tag i, ta ansvar, göra, hjälpa och bestämma sig hur de (vi) vill ha det. Välja politiker tycks knappt hjälpa längre. De senaste åren har i mångt och mycket visat på det motsatta. Vi skulle inte behöva ha Greta och andra ungdomar sittandes utanför politikens hus i månader istf att vara i skolan om politiken räckt till och vi vuxna gjort det vi är ansvariga för att göra.

Människa; du vanliga med kurage och ingen karriär att skydda eller ego att föda. Finns du? Om i så fall: Kliv fram och gör! Gör så att de som vägrar besluta klokt, långsiktigt och rättvist får kliva av sin höga häst eller vara kvar men då på riktigt lyssna på dig du kloka civilkurerade människa. Vi ska inte gapa och skrika utan göra, visa, kräva med bestämdhet det vi vill ha. Det är ingen annan som gör detta åt oss. Förändringen ligger i människans händer, inte i politiken där borta utan politiken i  min varje dags handling.

Jag tror på lokala Bygderum och Salonger som framtidens fenomen och demokratisk arena där vi olika-lika ”live” övar oss på att tillsamamns hitta vägar fram, samskapa. Hitta breda lösningar som håller framtiden i sin famn. Kompletterade av en webb (som stödjer ”face to face” dialogen i Salongen och förenklar flödet i en utveckling).

Det nya kommer från det nära och det gemensamma. Inte som då utan som nu. . I dialogen är politiken med i ett senare stadie. Politikerna genomför sedan det bygdens dialog och kastnadskalkyler påvisar. Dialogen sker i en åttas flöde Tillsammans är ingen rak väg men det är vägen framåt.

– Kära Astrid från din himmel; skaka om oss lite nu så vi hamnar på fötterna igen både kvinnor och män – människan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s