Skärgårdsliv i gott sällskap

LÄNGST UT LANDSORT

 

05a4677b-f309-4181-b743-0f0410354d1f
Foto: Victor Thomander

Min son Victor och sommaren tar mig ut till Landsort i  Stockholms södraste skärgård  mellan Trosa och Nynäshamn. Där fortsätter jag att klättra och hoppa från sten till sten. Mitt i ett av stegen så känner jag äntligen att min kropp bär mig igen. Jag är osmidig fortfarande men så glad och påfylld, mer rörlig än på länge. Äventyret på klipporna öppnade det sista fönstret mot vinden och ljuset.

sten

”Stengalen” har jag också blivit på min resa runt i landet Sverige. Jag älskar stenarna ännu mer efter denna sommar på turne nära naturen. Älskar att hoppa runt eller luta mig mot dessa starka magiska mästerverk.

Foto 2019-07-21 11 11 03 (1)Naturen visar sina många konstverk och tecken för mig där jag går. Jag lyssnar med ögon och öron men mest med det 6e sinnet och ”hör” mycket på min väg över klipporna.

På landsort får jag också en helt fenomenal guidning upp och ner för branta stup och kullar av bästa klippguiden och stigfinnaren Victor.

Foto: Victor Thomander

Naturen med dess stillhet, kravlöshet men också kraftfullhet och tydlighet har gjort att min återhämtning och sommarens refill har gjort sitt, på allra bästa sätt.

Foto 2019-07-20 13 15 06

En bit kvar till helhet men vägen fram för vandraren tar aldrig slut och det är ju inte meningen att den ska det heller. Vi vandrar på jorden för att finna. Vi vandrar runt, framåt och bakåt och så upp i himlen och sen ner på jorden igen om vart annat. Om det är så vet ingen men jag vet att det är så för mig och det är så otroligt skönt och enkelt att leva med den vetskapen.

Så många bevis som jag också fått på att livet cirkulerar framåt som en spiral och inte är en rak linje, den linje som många eftersträvar men ingen vill ha.

Allt är så vackert och enkelt här ute vid vattnet. Här ute på öarna så är det en naturlighet att både boende, sommargäster, turister och naturen behöver sitt för att allt skall överleva. Inget kan ta för mycket av kakan för då drunknar allt och går sönder. Det blir en surhet i luften som inte gagnar någon. Landsort tar emot oss på bästa sätt och vi vandrar runt i solen och har det enkelt. Sommarens första dopp, god mat, äventyr – Sommargott!

Foto: Victor Thomander
Foto: Victor Thomander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s