TurTal 13

13

Trettondagens afton är det idag, den trettonde dagen efter jul (25/12). Den har olika anknytningar med olika historisk och platsbunden koppling: Därför firas trettondagen som du kan läsa i denna enkla sammanfattning.

Fler anknytningar finns också till dagen. För mig är detta den avrundande helgen på julen och nyåret. Hur, om eller varför ett Jesusbarn var fött en gång som grund för vår tideräkning det har du säkert svaret på själv. Att dessa helger i december – 6 januari har något speciellt över sig är för mig helt tydligt. Vad av detta som är buret av inlärd, nedärvd och socialiserad känsla eller magin och tidens betydelse i denna mörka period i Norden, vet jag ej. För mig är inte sådant varför viktigt, det har aldrig varit det. Jag bara vet i kroppen och kompassen att det är så för mig. Att det är något med dessa dagar när året går mot sitt slut och har sin början. I dag är den sista aftonen i dessa helgade dagar.

Det är så tydligt för mig att det är ett skifte i fältet i och kring mig och jag använder mig av den möjligheten i mitt eget utvecklingsarbete.  Jag tycker också om julen och nyårets fokuserade kraft, det blir en fördjupning och en resume’ för mig.08EACE3F-C745-47E8-A622-3FFFD2410169.jpegJag älskar siffran 13. Jag har alltid haft det som mitt turtal. Tröjan på basketplanen bar siffran 13, alltid. Alltid fick jag frågan hur jag kunde ha ett oturs tal på min tröja? Frågan var så konstig för mig. Siffror betyder ju självklart olika för olika. Olika är olika för olika.

13 är bara snyggast bär mest kraft för mig.

1an rakt upp och framåtriktad och den kreativa cello 3an, wow säger jag bara. Så stämmande i mig.

F4C60C1B-A5D4-4991-86F6-9F36A996228C

13 blev en gång på världen borttagen då den ju betydde något kvinnligt och naturligt. Makten blev rädd för den kompetensen som var bortom den som den halvblinda rationella människan synligt såg. Kvinnans blick som ibland når längre och bredare i en del fält, miljöer och ur en social överlevnads aspekt  hade låg status och skrämde kyrkans män en gång på tiden. Kanske gör den det fortfarande på en del håll? Farligt för de rädda när någon behärskar den yppersta närvaron och synen mellan världarna?

Verklighetens magi blev till overklighetens och i USA och andra håll i världen så strök man till och med bort siffran. I hotell och på flygplan hade man t ex inte rad nr13. Otur blev siffrans titel och snart blev den skapade sanningen till mänsklighetens nedärvda rädsla. Sådana beteendeförändringar är för mig spännande att iaktta. Se hur skapade sanningar skolar ett folk. Tänk hur två siffror kan bli till igångsättare av ett nytt socialt mönster och väcka så mycket rädsla. Människans sociala mönster kan verkligen påverkas till en hel del märkliga saker.

Kraftfull siffra den där tretton💋 13💋


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s