Allt tillsammans – sköna maj

Magiska Maj! när äppelblom och magnolia hånglar nära och samtidigt. När det är 23o och småregn i luften och naturens signaler säger till min hjärna: I love May!

6C4BA162-00C0-4361-9997-8AF4043EC310

 
Naturen så stark, mäktig, magisk och så otroligt vacker. Medskapar med allt och alla, tålmodigt samtalar den med oss om allt det vi behöver veta.
 
Tålmodig ja….. men just nu otålig. Stressad av människans hörselskada. Hon – vår natur – knackar på för att förtälja till oss att nu behöver vi verkligen och på riktigt lyssna på att det är tillsammans vi – allt – vandrar. Utan det att tillsammans vara; inget liv.
 
Alla vi många olika tillsammans behöver nu hitta hur vi dansar en gemensam vals/tango/rocknroll och vara tacksamma för att naturen, vår jord, än så länge vill föda oss och dansa med oss.
 
C71E356B-2D5C-460E-8834-C0BC6443DE0A
Vad än du tror på för lära så är det inget märkligare än så. Att jorden föder oss och ger oss liv på olika sätt – olika för olika. Vi kallar henne för vår moder jord för att hon är det. I norden är det än mer starkt och självklart att allt hänger samman och vi med naturen i små silvertrådar och starka muskler. Skira och samtidigt urstarka trådar. Men även den starkaste tråden kan gå av. Det vet vi kvinnor sedan urminnes tider om. Vi som har lappat och lagat så många trådar, kläder, relationer och trasiga själar. Vi som plockat ihop resterna av mycket för att få det att räcka till många. Jag tror mannen bär på den moderliga visdomen också i sig. 
 
Omsorg nu om det vackra och närande.
När livstråden är av så är den av.

504973CD-DE7F-4F78-A4EB-E8E3EDC34B1A

Men innan dess när livstråden är tunn tunn tunn så kan man spinna ny väv och stärka även den svagaste skiraste tråden. Så låt oss spinna våra trådar samman. Snart är det mors dag. Den dag som verkligen ärar livet och den modern som fött oss, eller som ”mammat” oss genom livets krångel och krokar. Oavsett om det är en mor vi tycker om eller känner kärlek till, så har hon burit och givit oss vårt liv.

 Naturens skafferi - granskotts "kapris"

Naturen och jorden

Hon som är vårt golv, vår mat, vårt blod, vår syrehållande länk och därmed vårt hjärta, våra lungor – en del av vår kropp helt enkelt. Det är inget konstigt alls med det. Det är just det som matematiken, fysiken, naturkunskapen, konsten och all musik berättar om. All företagsekonomi också. Den där nationalekonomi, ekonomins relation till allt och stoltheten också ingår i utbildningen. Så hörde jag den när jag läste den på högskolan. Jag hörde ekonomin med beteendevetenskapliga öron; allt sker i relation.

Naturen och egentligen också ekonomin berättar för oss hela tiden om hur toner, tonlägen och steg behöver dansa med varandra. Dansa och avvika några steg från linjen och så nära tillsammans dansa igen. Aldrig avvika mer i den balansen än att återhämtningen uppstår igen och igen. Resiliens – du vackra ord. 

Crescendo

Piano

Dansa

Maj månads sköna magi

Dansa på livets stig olika med olika, det blir och är livets skönhet. Låt oss i sommar stilla och sakta träna och öva på att vara olika lika tillsammans. Vara tillsammans med naturen och olikas värden i världen.

Dansa

Dansa genom nattens nu till dess att morgonen vaknar och då märka att fast vi var nära varandra ej klev på en enda tå🧚‍♂️

6C4BA162-00C0-4361-9997-8AF4043EC310

När världarna möts vilket Liv!

#skönhet#vilketliv#natur#nature