Alfar

Bus och glädje är ett otroligt viktigt bränsle för ett gott liv. Bus och glädje är det som gör att vi orkar när vägen är lite trög. Det är också ofta där i leken, rörelsen, aktiviteten eller i den totala glädjen och buset som vi släpper kontrollen. Blir fria en stund. Det är därför vi ofta hittar rätt just där. Vi hittar ofta rätt och nytt i den ytan där vi ”bara” har kul och släpper taget om handbromsen. Här växer ofta det nya fram. Lek är allvar.

Kroppen och själen får också tillgång till massor just i det lekfulla. Till exempel energi, bränsle, näring, nya fräschare idéer och den viktiga avslappningen och känslan av att vara fri – vilket kan vara livsavgörande för ett bra liv.

IMG_4221

Är du obekväm att röra på dig i lek eller dans så kan det vara hög tid att öva på det för att frisätta hela dig själv och din egen resurs. Jag har en Alfar inne i mig som hjälper mig med detta. Vad heter din Glädjestödjare? Har du ingen så är det kanske dags att röra sig där barnen är. Barnen är smartare och visare än oss och de räds inte att var sig själva, det som vi vuxna ofta har svårt för.  De provar på och gör helt enkelt de rörelser och lekar som de blir sugna på. Just här i mellanrummet där barnen ofta befinner sig finns också magin. Den kan vi lära mycket om av just barnen. Den finns i leken, i fantasin i  mellanrummet. Här har barnen massor att lära oss vuxna. Här är barnen vuxnare än oss i att röra sin kropp så som den vill och mår bra av. Vi kan ”återlära” oss av barnen om vi är och hänger med dem…

Samtidigt som vi är där hos dem så kan vi passa på att stödja deras bästa kvalitéer och göra dem trygga och härliga så de kan fortsätta vara kloka och modiga. Det som är vår vuxna uppgift här på jorden – stödja det bästa att bli till. Leken är en del av det bästa!